Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Cirkus i Väst – Aktuellt

Här hittar du aktuell information om vad som händer inom ramen för Cirkus i Väst – samarbetsprojektet som verkar för att utveckla möjligheterna att uppleva och utöva konstformen cirkus i Västsverige.

LES ROIS VAGABONDS / CONCERTO FOR TWO CLOWNS – TURNÉ

Någon svingar sig i en gigantisk kristallkrona, rosenblad virvlar från taket och en clown framför musikstycken av Vivaldi, Strauss och Bach. Les Rois Vagabonds bjuder in till en avväpnande och ljuvligt poetisk föreställning som förnyar din bild av vad cirkus kan vara.

Genom musik, akrobatik och clowneri skapar franska Les Rois Vagabonds ett universellt och helt eget språk i denna konsert för sinnena. Med hjälp av den röda näsan, sminket och kostymen skalar de av flera lager av sig själva och blir två komiska poeter i rörelse. Föreställningen har spelats världen över i mer än tio år och vann bland annat publikens pris under Avignon Off Festival 2013.

Les Rois Vagabonds består av Julia Moa Caprez och Igor Sellem. Deras bakgrund inom cirkus, musik, dans och mim i kombination med fascinationen och kunskapen kring clownteknik gör dem till en unik duo. De sällar sig till raden av framstående clowner såsom Grock, Buffo och Slava vars akter utvecklades och förfinades under hela deras livstid.

Turnéplan

2 och 3 december kl 19 – Stora Teatern, Göteborg
4 december kl 18 – Vara Konserthus
8 december kl 19 – Borås Stadsteater
9 december kl 18 – Folkets Hus, Trollhättan