Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Cirkus i Väst – Aktuellt

Här hittar du aktuell information om vad som händer inom ramen för Cirkus i Väst – samarbetsprojektet som verkar för att utveckla möjligheterna att uppleva och utöva konstformen cirkus i Västsverige.

Illustration: Lotta Kölare

Träna cirkus på sommarlovet!

Är du 7-14 år och nyfiken på cirkus? I samarbete med Konstkollektivet, Lights on och Mölndals stad erbjuder Cirkus i Väst tre unika möjligheter att träna med erfarna pedagoger från Cirkus Cirkör i juni – i Hisings Backa och i Mölndal!

SOMMARCIRKUSSKOLA I MÖLNDAL

Alla kan träna cirkus! Inga förkunskaper eller särskilda kläder behövs. Sista dagen gör deltagarna en redovisning för familj och vänner. Deltagarna kommer under en vecka att få pröva cirkusens discipliner – jonglering, akrobatik, parakrobatik, luftakrobatik och balans. Pedagogerna kommer från Cirkus Cirkör som har ett väl beprövat upplägg som har tagits fram av erfarna pedagoger som utvärderat med deltagare under många år.

Datum: 15-19 augusti
Kl. 10:00-12:00 för dig som är 7-9 år
Kl. 13:00-15:30 för dig som är 10-14 år

Tillgänglighet: Vid vissa funktionsnedsättningar behöver anpassningar i deltagandet göras och ev assistenter/resurser behöver delta i både upplägg och under kursen. Lokalerna är anpassade för rullstol. Den stora toan ligger en bit bort så den som inte kan gå i trappor behöver ta en liten omväg över gården. Kontakta oss gärna om du har specifika behov eller önskemål.

Adress: Konstkollektivet, Baazgatan 7

Anmälan:
För dig som är 7-9 år
För dig som är 10-14 år

Du anmäler dig en gång och är med alla fem dagar. Begränsat antal platser. När anmälan är full kommer du kunna anmäla dig till en reservlista. Kom ihåg att avanmäla dig om du får förhinder!

Arrangör: Cirkus i Väst i samarbete med Konstkollektivet och Mölndals stad

SOMMARCIRKUSSKOLA I HISINGS BACKA

Nu har du återigen chans att träna cirkus med pedagoger från Cirkus Cirkör på Ellen Keyskolan. Under veckan kommer vi att utforska nycirkus! Vi kommer att testa lindans, jonglering, akrobatik och luftakrobatik, leka, öva och skapa under 4 dagar. Kursen är gratis men det är viktigt att du är med alla dagar!

Datum: 20-23 juni och 8-12 augusti
Kl. 10:00-12:00 för dig som är 7-9 år (lågstadiet)
Kl. 13:00-15:30 för dig som är 10-13 år (mellanstadiet)

Adress: Ellen Keyskolan, Wadköpingsgatan 161, Hisings-Backa Vi möts vid ingång K eller ingången till idrottshallen. Kom som du är i mjuka kläder som går att röra sig i.

Anmälan: Du anmäler dig till kursen genom att mejla Lisa Rosengren på lisa.rosengren@socialhisingen.goteborg.se. Ange namn, ålder, kontaktuppgifter och om du vill gå kursen i juni eller augusti.

Arrangör: Cirkus i Väst i samarbete med Lights On

FRÅGOR?

Kontakta Sara Ellström, projektledare för Cirkus i Väst:
sara.ellstrom@storateatern.se

Aktuellt inom ramen för Cirkus i Väst 2022

  • I samarbete med Mölndals Stad och Cirkus Cirkör presenterar Cirkus i Väst sommarlovscirkusskola på Konstkollektivet den 15-19 augusti
  • I samarbete med Lights On och Cirkus Cirkör presenterar Cirkus i Väst sommarcirkusskola på Ellen Keyskolan den 20-23 juni och 8-12 augusti
  • Liten regional cirkusturné hösten 2022
  • Mellanstor regional cirkusturné hösten 2022