Priser
Ordinarie pris

260 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

SVENSKA POPKÖREN

Söndag

23 nov

18:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

260 kr

SVENSKA POPKÖREN

Den 60-hövdade Svenska Popkören är tillbaka!

Allt började med att Mikael Isacson och Cajsa Román, de musikaliska ledarna för kören, såg och hörde sånggruppen ”Young@Heart” i USA. En kör vars medlemmar är mellan 65–85 år och som sjunger modern amerikansk musik. Nu reser de runt i USA och även andra delar av världens och ger konserter och showframträdanden. Michael och Cajsa tog kontakt med Musik i Väst och studieförbundet Sensus. Där kom man gemensamt fram till att starta upp projektet med att bilda en seniorkör. Hösten 2010 var det äntligen dags. För att få ihop körmedlemmar gjordes följande annons: ”Dags att leva ut rockdrömmen! Rock & Popkör för dig i mogen ålder! Vill du vara med och skapa magi? Vi startar en rock och popkör i Göteborg för dig som är lite till åren kommen minst 65 år. Vi har körledare, poporkester och en bred repertoar av moderna svenska pop och rocklåtar. Du har en nyfiken och kanske lite rebellisk inställning och gillar att sjunga.”

Intresset var enormt. Över 250 anmälningar strömmade in, så många att man blev tvungen att införa ett uttagningsförfarande för de 70 platserna – nämligen äldst går först!

2011 hade kören sin första konsert, med tre utsålda föreställningar på Pusterviksteatern i Göteborg. Därefter följde även en spelning på Göteborgs Kulturkalas för utsålt hus.

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall