Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

620 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Adrian Pehrson

Foto: Adrian Pehrson

Foto: Adrian Pehrson

Foto: Adrian Pehrson

Foto: Adrian Pehrson

Blixten & co

Störst av allt

Fredag

30 okt

21:00
ca 1h 30min

Fler speltillfällen

4

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

620 kr

Köp

Blixten & co

Störst av allt

Historien handlar om den unga överklasseliten och en skolskjutning vid fiktiva Djursholms allmänna gymnasium. På scen tar den sig form i ett rättegångsdrama om skuld, rätt, sanning och empati – som likt Malin Persson Giolitos bok utgår den helt och hållet ifrån Majas tankar och perspektiv. Bokens humoristiska ton kommer också till sin rätt med Nour El Refai som ensam gestaltar alla roller.

– ”Vem talar Maja med?”, undrar många av mina läsare. Och jag har alltid, ända sedan jag började skriva Störst av allt, sett hur Maja står på en teaterscen och blickar ut mot den mörka massa som är hennes publik. Hon kräver att de ska lyssna, hon tror att hon skiter i vad de tycker, men egentligen vill hon bara förstå vad det var som hände. Nu får Maja äntligen ta plats på scen. Jag hade länge tänkt mig Nour El Refai som Maja, och när producenterna berättade att de castat henne var det inte bara en dröm som gick i uppfyllelse, det var minst två, säger Malin Persson Giolito. Föreställningen hade premiär på Rival i Stockholm den 28 februari 2020.

Om Nour El Refai
Nour El Refai är en av Sveriges vassaste komiker, manusförfattare, skådespelare och flitigt anlitade föreläsare samt titulerad ”2017 års kvinnliga komiker”. Hon har spelat huvudroller på Sveriges största teatrar som Dramaten, Riksteatern och Göteborgs stadsteater. 2016 hade Nour premiär med den egna föreställningen ”En komisk depression” där hon tog besökaren genom sin uppväxt och utveckling och bröt ner strukturella samhällsproblem på ett humoristiskt men samtidigt allvarligt sätt.

Om Malin Persson Giolito
Juristen och prisbelönta författaren Malin Persson Giolito debuterade 2008 med romanen ”Dubbla slag” och har därefter utgivit ytterligare fyra romaner. Hon har prisats nationellt och internationellt och fick med ”Störst av allt” sitt stora internationella genombrott. Utöver författarskapet är hon fast kolumnist i Aftonbladet samt krönikör i Dagens Nyheters Boklördag.

Om Paula Stenström Öhman
Störst av allt dramatiseras och regisseras av prisbelönta dramatikern & regissören Paula Stenström Öhman. Hon har mottagit både Ibsenpriset så väl som Henning Mankells Stipendium, och ligger bakom flera succéuppsättningar på några av Sveriges största teatrar.

 

Presscitat
“Störst av allt är Nour El Refai själv”, “Jag var knockad av språket, berättelsen – allt” – Svenska Dagbladet
“Nour El Refai imponerar”, “En imponerande bedrift”, “Kongenialt” – Dagens Nyheter
“Nour El Refai imponerar” – Aftonbladet
“Nour El Refai briljerar som Maja”, “Det bästa Nour har gjort – en fullträff!” – Du i fokus

 

Av: Malin Persson Giolito
Medverkande: Nour El Refai
Manus & regi: Paula Stenström Öhman

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall