Priser
Ordinarie pris

325 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

SM i ORDVITSAR

Sveriges tröttaste tävling firar 10 år!

Onsdag

17 apr

19:00
ca 2 tim 20 min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18. Innehåller paus.

Ordinarie

325 kr

Köp

SM i ORDVITSAR

Sveriges tröttaste tävling firar 10 år!

Västkustens bästa ordvitsare gör upp på Stora Teatern i Göteborg! SM i Ordvitsar är en ordvitstävling där de tävlande ska framföra sina ordvitsar (samt improvisera fram ordvitsar) på bästa möjliga vis. Det är publiken som röstar och bestämmer vem som vinner och vem som försvinner.

SM i Ordvitsar hölls för första gången 2009 på ett hotell på Södermalm i Stockholm. Responsen var genast succé och har sedan dess har evenemanget arrangerats varje år med slutsålda hus över hela landet. Nio Svenska Mästare har korats och nu är det dags att utse den tionde! Därför flyttar vi till större lokaler. Tre deltävlingar i Malmö, Göteborg och Stockholm kommer att plocka ut två finalister från varje ort. Dessa sex kommer sedan att utkämpa en final med förra årets vinnare
Tobbe Ström (som är trefaldig mästare).

Finalen hålls på Scalateatern i Stockholm den 27:e april. GÖTEBORGSDELTÄVLING den 17:e april 2019. 8-12 tävlande anmäler sig och gör upp om två platser till finalen. Vinnaren blir Västkustmästare 2019.

SM i Ordvitsar arrangeras av humorgruppen Mitt i Smeten som består av: Pontus Ströbaek, Isak Jansson, Evelyn Mok, Adeel Faqih och Sandra Ilar.

SM i Ordvitsar går till på följande vis:
Kvaltävlingen: I första ronden (kallad FREESTYLE-RONDEN) får varje tävlande framföra 2 minuter ordvitsar (i den stora finalen får de tävlande ytterligare en minut). Publiken röstar med röstsedlar vilka fyra favoriter som går vidare till semifinal.
Semifinalronden (kallad RAPIDWORD) är en utslagsrond. En bild visas på projektorduken. Utifrån bilden ska de tävlande dra varannan ordvits tills motståndaren inte kommer på någon ordvits eller tvekar för länge. Vinnaren går vidare till en finalrond. De två bästa från Semifinalen möts nu i en final (SPEEDVITS) där de utkämpar en duell som liknar Semifinalronden, men med varierande bilder.

Arrangör: Ströbaek & Ströbaek

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall