Priser
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

(HALVA) KLUNGAN

TILL HÄST GENOM VÄSTERBOTTEN

Lördag

16 Jan

19:00

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

295 kr

Köp

(HALVA) KLUNGAN

TILL HÄST GENOM VÄSTERBOTTEN

Klungan är tillbaka efter höstens utsålda kvällar!

Till häst genom Västerbotten är Sven Björklund och Olof Wretlings resa (till häst) på jakt efter länets muntliga berättartradition. Ur resan föddes både en bok och en omåttligt populär föreställning som har sålt slut (flera gånger om) både i Stockholm och i Umeå.

 

Till häst genom Västerbotten rör sig genom sly och avfolkningsbygd och låter en ny bild av Västerbotten växa fram. Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit – den nya tidens klassiker är här, som Postiljonen från Dalkarså och Miami Vice-villan i Brände. I föreställningen framför Olof och Sven utvalda berättelser till Elin Berges dokumentation av den sju månader långa expeditionen, som de genomförde tillsammans med en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur. Ett författarmöte som rör sig i gränslandet mellan talbok, Powerpoint och berättarskatt.

Sven och Olof utgör ena halvan av teaterkollektivet Klungan som satt upp ett tiotal kritikerrosade föreställningar i Umeå och runt om i landet på turné med Riksteatern och Södra Teatern, och ligger bakom den oförglömliga tv– serien TV–serien Ingen bor i skogen (SVT). Vi som är trogna fans har dessutom kunnat följa dem i Mammas nya kille (P3). Olof syns även som den bortskämde rikemanssonen Bröli i tv-serien Pappas pengar, Sven i långfilmen Jag, Kjell-Olof Feldt i rollen som Kjell-Olof.

Signering av böcker i kristallen direkt efter avslutad föreställning.

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall