Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Barnet - ett poetiskt körverk

Fredag

24 Sep

19:00
ca 1h 20min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

295 kr

Köp

Barnet - ett poetiskt körverk

Barnet – ett poetiskt körverk bygger på den augustprisnominerade sonettkransen Barnet av Olivia Bergdahl och nyskriven musik av Kristina Issa. Här möts en av spoken word-Sveriges mest erfarna och hyllade stjärnor med den enastående musikern Kristina Issa och sångensemblen Iris i en innerlig och samtidsnära föreställning där poesiuppläsning och körsång tillsammans bildar en mosaik av bilder, minnen och samtidens ödesfrågor.

Sonetten är ett oemotståndligt versmått. En sonettkrans består av femton sonetter, där varje sonett inleds med samma rad som den föregående avslutas med. Den femtonde, mästarsonetten, består av första raderna i de fjorton föregående. Att skapa en sonettkrans är en poetisk utmaning. Den nu tonsatta sonettkransen blir här en utvecklingsroman i kortformat, en berättelse om att bli människa i Europa, om den barndom som får blomma ut och om de som kvävs i sin linda. Allting kretsar kring vår tids stora fråga: Vem har tillgång till vilken plats i världen?

Olivia Bergdahl vann SM i Poetry Slam 2007. Hon har gett ut diktsamlingen ”Demo” (2007), romanen ”Efter Ekot” (2015) och sonettkransen ”Barnet” (2019). I närmare två decennier har hon turnerat Sverige och världen runt, hållit i oräkneliga workshops och stått på oräkneliga scener. Hon ansvarar nu för en egen poesiscen på Folkteatern i Göteborg, och skriver spoken word, dramatik och prosa.

Kristina Issa släppte sitt första musikalbum 2014 och hennes intensiva popmusik har tagit henne på både Sverige- och Europaturnéer och gång på gång fått publiken att både dansa och gråta. Hon är för närvarande anställd som musiker på Backa Teater, Sveriges ledande scen för teater för unga.

Sångensemblen Iris består av närmare 20 sångerskor. Den bildades 2002 och leds av körledare Carin Åkesson. Kören blandar traditionella sånger och körsammanhang med nya uttryck och kreativt arbete. Det har resulterat i flera egenskrivna, mycket uppskattade föreställningar som turnerat runt om i Västsverige.

Arrangör: Frihamnen Event AB

Visa mer

Breast in peace

Bröst, älskade blandning av fett, bindväv och körtlar! Med utgångspunkt i clown, i spänningen mellan skämskudde och virtuositet, tar sig M.P.A.C. an bröst.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall